Böcker för vuxna

Böckerna finns bland annat hos Semnos, Adlibris och Bokus.

Att äta crème brûlée

Stina Jonsson

Att äta crème brûlée

Betsy är less på caféjobbet som hon aldrig riktigt valt, och även om tjejgänget fortfarande bryr sig så känner Betsy ibland att hon kommer efter hunden på deras prioriteringslistor. Till kyrkan vill hon helst inte gå längre, och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet.

   En dag krockar Betsy med en amerikan och chokladasken hon håller i handen virvlar upp i luften. Adam hjälper till i chokladjakten innan Betsy ursäktar sig och hastar iväg.

   Betsy kan inte sluta tänka på den charmiga mannen. Hans dialekt är så … outstanding? När mormor frågar hur det är med familjen råkar Betsy svara att jo, med Adam är det bara bra. För första gången på många år fastnar något som mormor hört. Betsy hoppas att mormor ska glömma Adam, men det gör hon inte. Och inte Betsy heller.

Böcker för vuxna

Att stämma en gitarr

Att stämma en gitarr

Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet.

   Men ingenting om att maken helt enkelt hade blivit lite … tråkig.

   Det hade varit Tanjas dröm att få vara hemma med barnen och Oliver var en engagerad pappa. Men fantastiskt att få vakna bredvid varandra varje dag? Nej, så kändes det faktiskt inte längre.

 

En underbar make, fyra barn och hus på landet – Tanjas dröm blev verklighet. Men efter att ha passerat småbarnsåren känns inte allt lika perfekt längre. Är det så här livet ska vara?

Biografi

Alf Lax – bara nåd

"En kväll när jag kom in på puben i Jönköping fick jag se en ny bartender. Han hade långt rött hår, precis som jag. Jag satt där med mitt gäng och vi beställde in öl.

   Bartendern såg så harmonisk ut att jag undrade om han gick på lugnande tabletter. Vi började småprata, och jag fick veta att killen hette Ulf och var kristen. Jag blev så tagen att jag frågade om vi kunde träffas, och Ulf bjöd hem mig.

   Jag minns bara fragment av kvällen då mitt liv förändrades i grunden. Ulf och hans fru berättade om sina upplevelser och sin tro. Då och då gick jag ut till rocken i hallen, där jag hade en spritflaska, och tog ett par klunkar.

    När flaskan var tom utbrast jag: 'Be för mig med!'

En känsla som jag aldrig hade upplevt tidigare fyllde mig när de bad. Jag bara visste, djupt inom mig, att det fanns en Gud som älskade mig.

   Tyvärr var inte min kamp mot alkoholen över där och då, men jag hade fått smaka på Guds nåd."


Alf Lax är en uppskattad trubadur och evangelist som numera bor i Alingsås. I sin biografi berättar han om livet som barn till missbrukare och den ständiga ångesten. Redan som ung tonåring började han själv att dricka och tillvaron gick utför – till den dag han blev kristen.

Copyright © All Rights Reserved